Sarbatoarea Toamnei Marul Dulce, Editia a III-a

Locul: Promenada, 16,17 Octombrie 2010

Sarbatoarea Toamnei “Marul Dulce” se afla la a III-a editie. Si de data aceasta evenimentul a fost un succes participand agenti economici care au pus la dispozitia celor prezenti o paleta larga de produse de consum si de divertisment. Locatia “Promenada”, Centrul istoric, ca de fiecare data si acum a avut un aport important in crearea atmosferei de sarbatoare, puctul forte fiind dat de cetate si turnul bisericii. Totodata in perioada desfasurarii evenimentului pe scena au avut loc programe artistice sustinute de artisti amatori si profesionisti acoperind o gama larga de stiluri: Fanfara Codlea, Trupe de dansuri populare, Dansuri Germane, Ansamblul “Doruletu” – Ghimbav, Ansamblul “Floare de castan” – Halchiu, Taraful “Magura” – Casa de Cultura Codlea, Ansamblul “magura” -Codlea, Solisti vocali – Rodican Stan, Raduca Gociman, Dragut Ioana, Stanisor Madalina, Stanisor Giorgiana, Florea Madalina, Solisti Instrumentisti – Tintea Roxana, Solomon Madalin, Pricina Constantin, Radu Costel, Dragusin Florin, Formatii de Breakdance, Muzica Usoara – Mirica Teodora, Darie Oana, Mocanu Raul, Neacsu Andreea, Neacsu George.

Pozele care sunt postate la acest eveniment vor vorbi de la sine!

Organizatorii si-ar fi dorit ca producatorii agricoli, procesatorii de carne si alti producatori din zona agricola si zootehnica din raza comunitatii noastre sa fi fost prezenti pentru valorificarea produselor si totodata pentru a-si etala si promova produsele. Sa speram ca la editia viitoare vom avea mai multi amatori in acest sens.

Legenda:

Denumirea sarbatorii “Marul Dulce” este legata de dealul care este in imediata apropiere a orasului si strajuieste comunitatea  fiind un simbol al comunitatii. Exista o legenda legata de Dealul “Marul Dulce” care si-a capatat numele datorita locatiei care a atras indragostitii. Desi avand merele sarbatice si acre,  pomii au devenit dulci din cauza ca acesti tineri se adaposteau sub ei. Cu alte cuvinte, fructele erau salbatice si acre dar marul era dulce pentru ca adopostea cuplurile indragostite.

Distribuie cunostintelor!

Galerie Foto