Scurt Istoric

thumb

Casa de Cultură  a Municipiului Codlea este o clădire care etalează o diversitatea de stiluri și a cărei construcție a început în anul 1881, fiind finalizată abia în anul 1925. Ridicată în stil neoclasic cu influențe baroce și elemente specifice arhitecturii săsești, clădirea reprezintă un important centru de promovare a valorilor culturale.

În anul 2012 administrația publică locală  a depus un  proiect de reabilitarea a Centrului Istoric a municipiului Codlea, la Agenția de Dezvoltare Regională – Centru. Astfel, peste 13 milioane de lei, din care cea mai mare parte sunt fonduri nerambursabile s-au investit, pentru reabilitarea completa a Centrului istoric al municipiului Codlea, județul Brașov.

Motivul pentru care a fost întocmită și depusă la sediul ADR Centru această cerere de finanțare l-a  constituit crearea premiselor necesare pentru oferirea populației, dar și turiștilor, din Municipiul Codlea a unui mediu urban corespunzător, contribuind la creșterea calității vieții și crearea de noi locuri de muncă în oraș, prin reabilitarea infrastructurii urbane și îmbunătățirea serviciilor sociale și culturale.

După trei ani de lucrări intense, pe 8 decembrie 2015, a avut loc inaugurarea „noii” Case de Cultura din Codlea.

Lucrările de reabilitare au constat în :

  • renovarea exterioară a clădirii;
  • refacerea acoperișului;
  • restaurarea tavanului casetat și a întregilor finisaje interioare;
  • înlocuirea încălzirii cu sobe de teracota cu încălzire centralizată;
  • montarea unui sistem modern de ventilație;
  • amenajarea unui grup sanitar nou adaptat persoanelor cu dizabilități locomotorii;
  • montarea de mobilier nou, scaune tapițate din catifea grena, cortină și mocheta.

Conform prevederilor legale în vigoare, după reabilitare, Casa de Cultură Codlea dispune de un număr de 300 de locuri pe scaune.

thumb
thumb

La evenimentul de inaugurare, codlenii, și nu numai ei, au fost invitați la un spectacol de excepție, invitat fiind maestrul Tudor Gheorghe, care a susținut concertul  „Adio doamnă – refrene din trecut”, împreună cu orchestra Nova Muzica, dirijor Marius Hristescu.