Balul Ansamblului „MAGURA”

,,Dacă iubirea este cântec – să cântăm!

Dacă iubirea este dans să dansăm!”

În fiecare an sărbătorim în luna noiembrie la Sala de Nunți din Codlea Balul Ansamblului Folcloric al oraşului.

În seria manifestărilor culturale codlene prezenţa Ansamblului Folcloric Măgura este o definiţie a succesului. Tinerii dansatori au organizat în acest an balul într-o manieră nouă, invitând solista Dana Goleț și formația Analog din Făgăraș.

Gazdele primitoare ale balului, îmbrăcate în straie populare, au primit cu pâine, sare şi pălincă cei peste 300 de invitați de la Codlea, Ghimbav, Hălchiu, Mina 1 Mai şi alte localităţi din împrejurimile oraşului de la poalele Măgurii.

Prezență carismatică,  Angela Drăgușin , ne-a încântat cu zâmbetul și buna dispoziţie. Domnul Petrică Buhnici, director al Casei de Cultură Codlea, a  dansat până târziu în noapte alături de noi. Dansatorii de toate vârstele din Ansamblul Măgura au fost pata de culoare a balului prin costumele populare și mai ales prin buna dispoziție.

Balul se adresează mai ales iubitorilor de muzică și dans. Tradiția Balului la care vii cu coșul cu bucate este preluată de la sașii din Codlea. Înainte de Lăsata Secului (intrarea în postul de Crăciun) acest eveniment este un prilej de a te întâlni cu prietenii și colegii, de a te distra împreună cu familia alături de oamenii din orașul tău.

Felicitări organizatorilor și să ne vedem cu bine la ediția a XII-a din 2013.

Corina NICA, 10 noiembrie 2012.

Distribuie cunostintelor!

Galerie Foto