Ansamblul ‘’Magura’’Codlea mesagerul si ambassador al comunitatii noastre

11-21 iulie 2012 participa in loc.Ottobrunn -Munchen – Germania la Festivalul ,,Vara Culturala  Ottobrunn 

Acest schimb cultural a fost mijlocit de catre D-ul Andreas Harting,Preotul Bisericii Evanghelice Sasesti din Codlea si Prof. Dr. Sabine Kudera, President of Kontaktkres Rumanien. e.v.si Jobst-Foster,Robert Musikschulleiter-Ottobrunn, din Germania care am avut deosebita placere sa ne intalnim  la Casa de Cultura cu ocazia celei de a treia intalniri a sasilor Codleni din Germania septembrie 2011 organizata  de bunul nostru prieten d-nul Udo Buhn.

Pe  perioada sederii in Germania Ansamblul are o zi  rezervata pentru intalnirea cu  sasii plecati din Transilvania si  din loc. Zeiden [Codlea]  condusa de D-ul Udo Buhn .

Schimbul cultural intreprins de ansamblul nostru ,- grupa de tineret ,care sunt asteptati si gazduiti totodata de tinerii Scolii de Muzica si Balet din localitatea Ottobrunn.

In urma discutiilor avute cu d-ul Primar a desemnat un consilier   d-na Nica Corina din cadrul consilului local-comisia de cultura care va insoti  ansamblul ,,Magura”(35 de tineri) si o familie de sasi din Codlea ,Kauntz Volkmar

Speram ca in anul 2013  ii vom avem ca oaspeti pe tinerii din Ottobrunn cu ocazia evenimentului cultural Zilele Codlei-Kronenfest editia a-XIII-a.

Prin diversitatea etnica si culturala din Transilvania ,dans costume si muzica traditionala speram sa acapareze atentia publicului din Germania .

Ansamblul  “Magura” al Casei Municipale de Cultura are o activitate de peste 40 de ani ajungand  sa fie un ansamblu recunoscut de plan intern si international , reusind sa ajunga la o interpretare artistica valoroasa, realizand autentificarea si specificul dansului , cantecelor si costumelor populare din judetul Brasov precum si din cele mai reprezentative zone folclorice din tara.

In prezent in cadrul ansamblului activeaza peste 150 de persoane (copii , tineri si adulti) costituindu-se intr-o adevarata scoala de dans popular autentic, fiind coordonati de profesori, maestrii coregrafi,artisti vocali si intrumentisti de specialitate.

            In ultimi ani a participat la Festivalurile Internationale:

-1995 Ungaria loc.Gyor – “Infratire cu localitatea Brasov ”

-1997 Grecia loc. Akrittia – “Festivalul dorothea Greece ”

-1982 Italia loc. Bologna commune di Eboli

-2001 Germania loc. Rimnitz-Damgraten

-2001 Polonia-Frankenstein “Dracula Bran”

-2003 Polonia loc.Wiskla

-2004 Turcia loc.Bursa -“Cornul de aur”

-2006 Republica Moldova loc.Cricova – “Harmul cel mare”

-2007 Franta loc.Chablis – “Schimb cultural”

-2007 Republica Moldova loc.Cricova – “Schimb Cultural”

-2009 Turcia loc.akacoka – “International Turism Hayelunut”

-2009 Germania loc.Nuremberg – “O zi de Transilvania”

-2010 Olanda loc.Odoorn – “International Folkloristic dance 1”

-2010 Belgia loc. Vosselaar – “International Folkloristic Festival”

-2011 Turcia loc. Turgut

-2012 Ottobrunn Germania

Aceste participari la festivaluri , concursuri,serbari interne si internationale ale ansamblului ,,Magura”are si rolul de promovarea comunitatii noastre,a traditiilor si obiceiurilor locale si nationale.

Sa auzim numai de bine!

Distribuie cunostintelor!

Galerie Foto