Ansamblul Magura Codlea participa in Germania la Festivalul “Vara Culturala Ottobrunn”

22 de ore a durat calatoria Ansamblului Magura Codlea pana la Ottobrunn, un oras langa Munchen. As fi putut asculta la nesfarsit sunetul naiului, al saxofonului, al acordeonului si al chitarilor artistilor din Ansamblul Magura. Masurati in note muzicale, kilometri care despart Codlea de Ottobrunn au compus o calatorie demna de un festival!

Vara culturala inseamna pentru Ansamblul Magura Codlea un schimb de experienta cu profesionisti de la scoala de muzica si scoala de balet Ottobrunn, dar si o excursie de neuitat de o săptămână in Germania, unde gazde primitoare ne-au intampinat cu caldura.

  • Ziua 1-2 (11-12 iulie 2012): Calatoria. Intalnirea cu organizatorii si gazdele.
  • Ziua 3 (13 iulie): Vizitarea centrului orasului Munchen. Un strop de istorie. Apoi shopping. La orele 18.30 a inceput concertul de vara Ottobrunn, cu unsprezece momente muzicale de exceptie prezentate de clasele profesorilor de la Rosmarie-Theobald-Musikschule Ottobrunn.
  • Ziua 4 (14 iulie): Festivalul a  continuat cu reprezentatiile scolii de balet Ottobrunn si cu spectacolul Ansamblului Magura Codlea.
  • Ziua 5 (15 iulie): Dansatorii de la Codlea si cei din Ottobrunn vor face schimb de experienta in cadrul unui atelier de dans, unde se vor inspira unii de la ceilalti si vor incerca ceva foarte nou.
  • Ziua 6 (16 iulie): Vizita la BMW Welt (ghid: dl Wolf Ehrenberg), excursie în Parcul Olimpic Bavarez şi atelier de lucru RTM BSO la şcoala generală nr 3 Ottobrunn (ore de percuţie cu profesor de la şcoala de muzică)
  • Ziua 7 (17 iulie): Excursie la cele trei castele Oberschleisheim. Ansamblul Măgura Codlea a avut o reprezentaţie de excepţie la un cămin de vârstnici.
  • Ziua 8 (18 iulie): Întâlnirea cu comunitatea săsească din Codlea stabilită în Germania. Mulţumiri d-lui Udo Buhn si doamnei Harda Kuwer şi tuturor celorlalte gazde primitoare pentru excursia minunată în Oberlandul Bavarez.
  • Ziua 9 (19 iulie): Călătoria spre România.

Urmeaza ca in vara anului 2013 sa primim la randul nostru la Codlea tinerii de la Ottobrunn, in cadrul unui festival de muzica organizat in orasul de la poalele Magurii.

Distribuie cunostintelor!

Galerie Foto