ZIUA UNIRII ,,HAI SA DAM MANA CU MANA”

Ca in fiecare an, in seara zilei de 24 ianuarie ora 18.00 in sala mare a Casei de Cultura a avut loc evenimentul dedicat Unirii “Hai sa dam mana cu mana”.

Programul artistic a fost sustinut de  artisti locali, dansatori, solisti vocali, instrumentisti reusind sa se creeze o atmosfera de sarbatoare.

Au trecut 154 de ani de cand Moldova si Tara Romaneasca s-au unit sub un singur steag, sub un singur gand si au deschis calea spre unirea mare din 1 decembrie 1918. Din 24 Ianuarie 1859 cele doua tari, Moldova si Tara Romaneasca aveau un singur conducator, pe Al. Ioan Cuza si care in 2 ani de zile a realizat multe lucruri extraordinare; recunoasterea unirii de catre marile puteri. Cuza realizeaza reforme care au schimbat mult societatea romaneasca, una dintre cele mai importante a fost reforma agrara din 1864 prin care multe familii de tarani au primit pamant. Cuza a organizat armata, invatamantul primar a devenit obligatoriu si gratuit, a infiintat universitatile de la Iasi si Bucuresti. Finantele (banii tarii) au fost mai bine gospodarite, acctivitatea judecatoreasca a fost modernizata.

Distribuie cunostintelor!

Galerie Foto