Legendele Tarii Barsei la Codlea
Proiectul Agenţiei Metropolitane Braşov, “Legendele Ţării Bârsei” continuă în acest sfârşit de săptămână în localităţile Crizbav şi Codlea.
Evenimentul “Legendele Ţării Bârsei” este organizat după un concept unic însă activităţile sunt adaptate la specificul local. În cadrul ultimelor două evenimente, turiştii şi localnicii din Predeal şi Bod au învăţat să picteze icoane pe sticlă şi să confecţioneze păpuşi ecologice, din material textil, costumate în porturi specifice Ţării Bârsei. Totodată, aceştia au avut ocazia să gatească alături de meşteri culinari preparate specifice zonei. Dacă în Predeal turiştii au aflat cum se pregăteşte puiul de curte după reţete săseşti şi cum se prepară mini clătitele cu dulceaţă din fructe de pădure, în Bod s-a gătit, într-un imens ceaun, un gulaş tradiţional pentru toate cele peste 300 de persoane prezente.  Copiii au gustat clătitele săseşti umplute cu sos de mere, dar şi dulceaţă. Dansurile şi muzica populară din Ţara Bârsei au însufleţit toate activităţile din cadrul evenimentului “Legendele Ţării Bârsei”.
În acest sfârşit de săptămână surprizele continuă pentru încă două localităţi din Ţara Bârsei. Turiştii şi localnicii care se vor afla sâmbătă, 26 mai în Crizbav, în curtea Şcolii Generale din comună, începând cu ora 12.00, vor avea parte de un program artistic de muzică tradiţională din Ţara Bârsei iar meşterii culinari îi vor învăţa să gătească fasole cu costiţă, bulz şi cârnaţi după o reţetă locală. Meşterii populari vor fi şi ei prezenţi iar cei curioşi vor putea deprinde arta pictatului de icoane pe sticlă sau confecţionării de păpuşi din materiale textile ecologice.
În 27 mai evenimentul “Legendele Ţării Bârsei” va poposi pe promenada municipiului Codlea, începând cu ora 12.00. Aici, pe lângă programul artistic de muzică tradiţională, turiştii vor avea şansa să gătească şi să deguste o tocană codlenească la ceaun cu mămăligă şi piept de porc şi muşchi împănat fiert după o reţetă din Codlea.
Atât în Crizbav cât şi în Codlea, o trupă de actori profesionişti vor pune în scenă o legendă locală, publicată în albumul istoric “Legendele Ţării Bârsei”. Pe parcursul programului, participanţii vor auzi şi alte legende din Ţara Bârsei dar şi viziona filmul documentar ce va rula în permanenţă în interiorul corturilor amenajate. Turiştii vor primi materiale de promovare a Ţării Bârsei: hărţi, ghiduri şi DVD-uri cu filmul documentar.

Sursa: www.brasov.net

Distribuie cunostintelor!

Galerie Foto