Intrunirea Sasilor din Codlea

La inceputul lunii septembrie a avut loc a treia intalnire a sasilor codleni la Biserica Evanghelica din oras. Cu aceasta ocazie s-au marcat implinirea a 800 de ani de la venirea Cavalerilor Teutoni in Tara Barsei si opt veacuri de la atestarea Cetatii Negre, situata pe versantul sud-vestic al Magurii Codlea. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Sasilor Codleni din Germania si Biserica Evanghelica. Mestesugarii si taranii sasi au contribuit de-a lungul celor 800 de ani la dezvoltarea economica si sociala a Tarii Barsei. Evenimentul a inceput cu vernisajul expozitiei “800 de ani Tara Barsei”, care a avut loc in incinta Bisericii Evanghelice.

Vineri, 9 septembrie a avut loc un moment festiv in curtea bisericii, urmat de un program artistic in Casa de Cultura Codlea iar in holul institutiei a avut loc o expozitie cu proiectul de restaurare a centrului istoric care cuprinde 3 imobile, fosta primarie, imobilul cu destinatie Casa de Cultura si Biblioteca Municipala. La spectacol au fost prezenti primarul Municipiului Codlea, reprezentantii Asociatiei Sasilor Codleni – Germania, preotul Parohiei Evanghelice Codlea – Prezbiteriu si alte oficialitati.

Ziua s-a incheiat cu Jubileul “100 de ani de functionare a Cetatii Negre”. Programul a continuat si sambata cu slujba “Sfanta Impartasanie” in Biserica Evanghelica, comemorare si depunerea de coroane de flori in cimitirul evanghelic unde s-au depus coroane de catre Consiliul Municipal, Primarie, Casa de Cultura si alte Asociatii si Formatiuni din Codlea. Catre Sfarsitul zilei a avut loc un concert in Biserica Evanghelica.

Distribuie cunostintelor!

Galerie Foto