Evenimentul primaverii: Arta si Vin

“Arta si Vin”, Editia I, evenimentul cultural s-a desfasurat la restaurantul ‘Cetate’ Codlea, initat de catre Centrul Cultural “Proartis” in parteneriat cu Consiliul Local, Primaria si Casa de Cultura Codlea a fost un real succes.

Cu toate ca evenimentul “Arta si Vin” s-a aflat la prima editie, sala a fost neincapatoare. Pe de-o parte s-a urmarit promovarea tinerelor talente locale, artistilor amatori si profesionisti . Au expus lucrari: ceramistii Nicolae Diaconu si fiul sau, Marius Diaconu, lucrari de iconografie ale Mihaele Apostu, lucrarile graficianului Flaviu Batista si lucrari de sculptura, busturi ale diferitor personalitati istorice, realizate de directorul Casei de Cultura Codlea, Petrica Buhnici. Unele dintre lucrari au fost licitate, doua dintre ele fiind adjudecate de Alin si Maria Grecea.

Copiii Centrului Cultural Proartis au susţinut recitaluri pe diferite discipline muzicale, seara culminând cu recitalurile Lorenei Surducan, David Frâncu şi Acoustic Quartet. Au luat cuvântul distinşi oaspeţi printre care profesorul Mihăilescu Vigil, inspector la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional, dar şi organizatorii Lucian Opriş, Petrică Buhnici, Călin Ivan.

Cei prezenti la eveniment au avut ocazia de a fi imortalizaţi într-o manieră originală de caricaturistul Adrian Bighei. Pentru a fi desăvârşită, seara a fost înnobilată de cel mai bun vin de Jidvei – parteneri ai acestui proiect, licoare bahică pe care producătorul a oferit-o cu generozitate.

Restaurantul Cetate Codlea a devenit scena ideală pentru punerea în valoare a dansului de societate Romana, pregătit de coregrafii Angela şi Florin Drăguşin, dans din tezaurul coregrafic naţional românesc, inventat de Iacob Mureşianu în anul 1850.

Cătălin, cunoscut sub numele de scenă Jam Bart, a cântat până în zori pentru iubitorii de artă și vin.

Reusita primei editii ‘Arta si Vin’ ne da imboldul pentru organizarea unei noi editii si tottodata inscrierea lui in sirul evenimentelor intreprinse de Casa de Cultura Codlea in parteneriate cu diferite asociatii si formatiuni, persoane fizice, care au deschidere catre actul de cultura si actiuni de petrecere a timpului liber in comunitatea noastra.

Distribuie cunostintelor!

Galerie Foto