Festivalul „Dor de Folk” , EDITIA A VI-A

Festivalul „Dor de Folk” , EDITIA A VI-A
Intrarea Libera 24.11.2018, Ora: 17:00
Vizualizari: 564

FESTIVALUL „DOR DE FOLK” , EDIȚIA A VI-A, 24 NOIEMBRIE 2018, DEDICAT CENTENARULUI MARII UNIRI

Festivalul Național Concurs de Folk pentru tineret Dor de Folk este organizat de Asociația Social Culturală „Suflet Transilvan” în parteneriat cu Casa de Cultură Codlea a Municipiului Codlea, Primăria și Consiliul Local Codlea.

REGULAMENTUL FESTIVALULUI NAŢIONAL CONCURS "DOR DE FOLK" 2018

EDIŢIA A VI-A, Codlea – 24 NOIEMBRIE 2018

1. Concursul se va desfășura pe trei secțiuni:

A) Interpretare Individuală (pe 2 categorii de vârstă: a) Sub 14 ani şi b) Peste 14 ani (vârsta maximă: 35 ani) Pentru secțiunea "interpretare individuală", participanţii vor prezenta 2 melodii folk acompaniate la chitară sau alte instrumente adecvate genului: un cântec dedicat centenarului Marii Uniri şi un cântec folk (la categoria peste 14 ani: compoziţie proprie) – maxim 3 minute fiecare.

B) Interpretare de grup Pentru secţiunea interpretare de grup", participanţii vor prezenta 2 piese cu specific folk, cântate pe mai multe voci sau la unison – maxim 3 minute fiecare: un cântec dedicat centenarului Marii Uniri şi un cântec folk – compoziţie proprie. De asemenea, vom aprecia înscrierea în concurs a grupurilor de tineri care studiază cu profesor, pentru a aprecia şi a susţine munca lor.

C) Compoziţie – secţiune specială Pentru secţiunea "compoziţie", participanţii nu vor cânta separat, ci se va puncta piesa pe care o vor cânta în concursul individual. La această secţiune vor participa concurenţii peste 14 ani, dar şi tinerii sub 14 ani care prezintă o compoziţie proprie, precum şi grupurile. Concurenții vor semna o declarație pe propria răspundere că piesa respectivă le aparține. Deci compozitorul va fi și interpretul piesei.

2. Perioada de înscriere este 20.10 – 17.11.2018.

3. Înscrierea pentru etapa de preselecţie se va face completând formularul de participare pe pagina festivalului (www.suflettransilvan.ro/inscriere_festival_dor_de_folk_2018). Pentru validarea înscrierii este necesară transmiterea unui fişier audio, video sau link youtube, prin e-mail la adresa suflettransilvan@gmail.com. Fiecare potenţial concurent, va primi prin e-mail confirmarea recepţionării formularului completat şi a cântecului transmis ca demo.

4. Validarea participării la Festivalul Concurs "DOR DE FOLK", se va face în data de 18.11.2018.

5. Concurenţii vor fi înştiinţaţi telefonic sau prin email până la data de 18.11.2018 despre rezultatul preselecţiei.

6. Ordinea de intrare în scenă se va stabili de către organizatori, prin tragere la sorţi, după finalizarea înscrierilor şi validarea concurenţilor. Din motive obiective, inainte de începerea concursului, concurenţii pot schimba între ei ordinea de intrare în concurs, dacă au căzut de comun acord între ei, cu acordul organizatorilor.

7. Evaluarea reprezentaţiilor va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalităţi ale genului. Juriul concursului are întreaga autoritate de rezolvare a oricăror situaţii neprevăzute.

8. Taxa de înscriere

Pentru a veni în sprijinul concurenţilor, nici la această ediţie nu se va percepe taxă de înscriere.

9. PREMIEREA

Premiile constau în diverse instrumente muzicale, în special chitare.

Concurentul sau grupul distins cu Trofeul Festivalului va participa la ediţia din anul următor în calitate de invitat în recital.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: suflettransilvan.ro casadeculturacodlea.ro facebook.com/dordefolk suflettransilvan@gmail.com

Distribuie acest eveniment cunostintelor!